En iyi ERP seçimi nasıl yapılır

 

Dijital dönüşümün temelini oluşturan kurumsal kaynak planlama (ERP) büyüme hedefi olan şirketler için kaçınılmaz hale geldi. Peki, piyasadaki pek çok alternatif arasında en iyi ERP çözümü nasıl seçilir?

İş dünyasında dijital dönüşüm trendi ivme kazanırken, şirketlerin aklında aynı soru işareti var: En iyi ERP çözümü hangisi? Kurumsal kaynak planlama alanında sunulan çözümler arasında Microsoft Dynamics NAV ERP ailesi fonksiyonelliği, ölçeklenebilirliği ve zengin entegrasyon seçenekleriyle öne çıkarken, Pargesoft her şirketin kendisi için en iyi ERP çözümünü belirlemesini kolaylaştıracak 4 ipucu verdi.

 

En iyi ERP çözümünü seçmek için 4 ipucu

ERP yazılımları pek çok faydayı beraberinde getirse de bu tür kapsamlı dönüşüm projelerinde titiz bir planlama ve başarılı bir entegrasyon olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İşte bu süreçte kurumunuza fayda sağlayacak ipuçları:

 

1. ERP seçimi öncesi ihtiyaç analizini doğru yapın

Birçok şirket, kuruluş aşamasında sayısız zorlukla karşılaştığı için ERP yatırımını büyüme ve ölçeklenmenin gerçekleştiği döneme bırakıyor. Dolayısıyla ERP projeleri büyük oranda mevcut bir IT alt yapısının dönüşümünü kapsıyor. Bu noktada şirketin büyüme hedeflerini de içine alan bir denklem oluşturup, mevcut durumu ve ihtiyaçları titizlikle gözden geçirmek gerekiyor. Şirketin sahip olduğu IT yatırımlarının bir dijitalleşme yolculuğu sonrası nasıl en iyi şekilde kullanılabileceğini tespit etmek, en iyi ERP çözümü seçimi sonrası yapılacak yeni yatırımların toplam sahip olma maliyetini kayda değer biçimde düşürüyor.

 

2. “Sizin için” en iyi ERP çözümünü seçin

Şirketinizin büyüme hedeflerine uygun olarak, sizi başarıya en hızlı ve etkili şekilde ulaştıracak çözümü belirleyin. Örneğin, şirketinizin önceliği İK ve finans süreçlerini iyileştirmek ise, dijital dönüşüme satış ve pazarlama odaklı ERP çözümleriyle başlamak iyi bir fikir olmayabilir. ERP geçişi öncesi kullandığınız sistemlerle kolay entegre olacak, bulutun esnekliğini, mobilitenin pratikliğini iş süreçlerinize yansıtacak Microsoft ERP gibi güçlü bir portföy, bu konuda size avantaj sağlayacaktır.

 

3. Doğru çözüm ortağıyla çalışın

ERP projeleri uzun soluklu, çok katmanlı ve farklı iş birimlerinin bir arada çalışmasını gerektiren çalışmalardır. İşinizi büyütmek için çıkacağınız bu kritik maratonda tecrübesiyle size ilk adımdan itibaren kılavuzluk edecek, iş yaptığınız sektörde güçlü referansları olan ve her şeyden önemlisi kullanacağınız ERP çözümünde şirketinize özel geliştirmeler yapabilecek bir çözüm ortağıyla çalışmak başarıyı garanti alına alacaktır.

Microsoft Dynamics NAV ERP çözüm ailesinin Türkiye yerelleştirmesini yürüten ekip tarafından 2002 yılında kurulan Pargesoft, imza attığı sayısız ERP ve CRM projesinde elde ettiği tecrübeyi dijital dönüşüm yolculuğuna çıkan kurumlar için katma değere dönüştürüyor.

 

4. ERP kullanıcılarını göz ardı etmeyin

Şirketinize kuracağınız ERP çözümleri, ancak onu kullanan çalışanlarınız kadar verimli olacaktır. Kağıt evraklar, iş emirleri veya Excel tabloları üzerinde çalışmaya alışmış olan personelinizin, özellikle geçiş sonrası ilk aşamada ERP çözümleri hakkında doğru eğitimleri alması kritik önem taşıyor. Kurumsal kaynak planlama yazılımlarına ilk etapta veri girişlerinin ve tanımlamaların doğru yapılması, sonrasında bu sistemlerden en yüksek katma değerin elde edilmesi için şart. O nedenle geçiş sürecinde çözüm ortağınızın ekibinizi de eğitmesi gerekiyor.

 

Pargesoft, entegrasyon sürecinde ve sonrasında verdiği eğitimlerin yanı sıra, Pargesoft Akademi çatısı altında sunduğu ücretsiz eğitimlerle iş dünyasının Microsoft Dynamics NAV çözüm portföyünü en etkili şekilde kullanmasını sağlıyor.