Power Platform’un Füzyon Geliştirme için Sağladığı Kolaylığı ve Hızı Keşfedin

Power Platform ile kolaylaşan füzyon geliştirme, geliştiricilerin ve işletmelerin yaşadığı birçok sorunun çözümü olabilir.

 

Yazılım geliştirici sayısının yetersiz olması, dünya genelindeki işletmelerin yaklaşık yüzde 90’ını etkiliyor. 4 milyon geliştirici açığı olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda işletmeler için teknik yeteneklere ulaşmak ve bu yetenekleri elde tutmak da giderek daha zorlu bir hale geliyor. Az kodlu araçlar kullanan vatandaş geliştiriciler ve profesyonel geliştiricilerin bir ekip halinde çalıştığı füzyon geliştirme, bu nedenle birçok sorunun çözümü olabilir.

Ancak, füzyon geliştirmenin uygulanmasını zorlaştıran çeşitli unsurlar var. Bunların en göze çarpanlarından biri, uygulama yaşam döngüsü yönetimi (ALM), kaynak denetimi, genişletilebilirlik ve profesyonel geliştirici araçları ile bu araçların entegrasyonu arasındaki boşluklar. Microsoft, Power Platform‘da doğrudan entegre olan özel bağlayıcılar ve API’ler oluşturma yeteneği gibi araçlarla bu boşluklardan bazılarını gidermeye yıllardır devam ediyor. Örneğin, ilk olarak, API’ler ve özel kullanıcı arabirimi (UI) aracılığıyla bunların kendi mantıklarını dahil ederek Microsoft Power Platform araçlarını daha karmaşık çözümler için genişletilebilir hale getirdi. Ayrıca, profesyonel geliştiricilerin Visual Studio Code gibi tanıdıkları ortamlarda Microsoft Power Apps ve GitHub, Azure DevOps, Visual Studio ve Visual Studio Code için uzantılar oluşturmasını sağladı.

Bu yıl da profesyonel geliştirici araçları arasındaki boşlukları az kodla küçültmeyi sürdürdü. Örneğin, profesyonel geliştirici araçlarını en son ürünü Microsoft Power Pages’e hemen entegre ederek, Microsoft Power Virtual Agents yazma tuvalini profesyonel geliştiriciler için daha kolay bir kullanım sunacak şekilde geliştirdi. Microsoft Power Apps için uygulama geliştirmeyi ve genişletmeyi kolaylaştırdı. Bu da Microsoft Power Platform genelinde az kodlu füzyon ekibi geliştirmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getirmeye yardımcı oluyor.

 

Power Pages profesyonel geliştirici etkinleştirme

Power Pages, işletmelerin daha kolay modern, güvenli ve duyarlı iş web siteleri oluşturmasına yardımcı olma hedefiyle oluşturuldu. Kod yazmayı herkes için kolaylaştırarak, geliştiricileri gelişmiş web tasarım araçlarıyla, tek bir yerde sorunsuz site yönetimiyle ve genişletilebilirlik yetenekleriyle güçlendirerek bu hedefe ilerliyor.

Power Pages, füzyon ekiplerde tüm üyelerin güçlü, az kodlu işletme web sitelerine katkıda bulunmasına yardımcı oluyor. Vatandaş geliştiriciler, Power Pages çalışma alanında kolaylıkla sıfırdan web sayfaları veya web siteleri oluşturarak projeleri başlatabiliyor. Aynı zamanda önceden oluşturulmuş ortak web şablonlarını içeren Power Pages Template Hub’ından yararlanabiliyor.

Bununla birlikte profesyonel geliştiriciler de web sitelerini ve web sayfalarını Visual Studio, GitHub ve Azure DevOps ile genişletebiliyor. Bu da geliştiricilerin ileri düzeydeki iş gereklilerini uygulamalarına, ayrıca geliştirme iş akışlarını ve CI/CD’yi (sürekli entegrasyon-continous integration &sürekli teslimat-contiunous delivery) otomatikleştirmesine yardımcı oluyor.

Tasarım stüdyosunda geliştiriciler, kod düzenleyicide HTML ve sayfa düzenini görüntüleyebiliyor. Böylece , web sayfalarını geliştirerek kodu doğrudan tasarım stüdyosunda değiştirebiliyor.

Son olarak, profesyonel geliştiriciler JavaScript, Liquid şablonları, kod bileşenleri veya web API’leri ile gelişmiş özellikleri kodlamak için Visual Studio Code’u kullanabiliyor. Bu da müşterilere daha sofistike bir web deneyimi sunmaya yardımcı oluyor.

 

Gelişmiş yazma deneyimi

Power Pages, daha fazla füzyon geliştirmeye yönelik olarak genişletilen tek ürün değil. Power Virtual Agents ve Azure Bot Framework Composer, birleşik bir tuvalde bir araya gelerek az kodlu ve profesyonel kodlu bot geliştirmeyi tek bir yerde sunuyor.

Profesyonel geliştiriciler, karmaşık mantıkla çalışma ve harici iş kolu uygulamalarına bağlanma özellikleri de dahil olmak üzere Bot Framework’ten bildikleri ve sevdikleri gelişmiş işlevlere doğrudan Power Virtual Agents’dan erişebiliyor. Hatta grafiksel sohbet tasarımcısı ile arkasındaki kod arasında geçiş yapabiliyor.

Profesyonel geliştiricilerin sohbet tasarımcısı ile sohbet botunun arkasındaki kod arasında geçiş yapabilmesi, çözümün taleplerine bağlı olarak bot oluşturma işlemlerini optimize etmeye yardımcı olabilir. Bu şeffaflık, geliştiricilerin konuların arkasındaki kodu görüntüleyip düzenleyebildiği veya konu mantığını kolayca paylaşıp yeniden kullanabildiği için bot yaşam döngüsü yönetimini kolaylaştırıyor. Sonuç olarak, vatandaş ve profesyonel geliştiriciler için gelecekteki özel sohbet botu geliştirmesini daha hızlı hale getirebilir. Bu , füzyon ekipleri için faydalı bir sonuç anlamına geliyor. Çünkü vatandaş geliştiriciler böylece, az kodlu bir bot oluşturabilir ve profesyonel geliştiriciler, süreci daha kolay ve daha sorunsuz hale getiren tanıdık araçları kullanarak bu botu genişletmeye devam edebilir.

Daha hızlı ve genişletilebilir az kodlu uygulama geliştirme

Microsoft, Power Apps’te bir özellik olan ekspres tasarımı piyasaya sürerek ve Microsoft Power Platform CLI ile özel bağlayıcılar geliştirme yeteneği sayesinde füzyon geliştirme ekipleri için uygulama geliştirmeyi daha da kolay ve hızlı hale getirdi.

Ekspres tasarım ile vatandaş ve profesyonel geliştiriciler, az kodlu uygulamaları hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabiliyor. Önde gelen bilişsel hizmetler yapay zeka nesne algılama modellerinden yararlanması sayesinde, tüm üreticilerin yapması gereken bir Figma tasarım dosyası, PDF, Microsoft PowerPoint dosyası, kağıt formu, eski bir kullanıcı arayüzünün ekran görüntüsünü ve hatta elle çizilmiş uygulamanın bir resmini yüklemek. Sonrasında Power Apps, bağlı bir veri şemasıyla girişinizden oluşturulan bir kullanıcı arayüzü ile onu saniyeler içinde çalışan bir Power Apps uygulamasına dönüştürüyor.

Profesyonel geliştiriciler daha sonra Microsoft Power Platform CLI kullanılarak geliştirilen özel bağlayıcılarla bu hızla geliştirilen uygulamayı her zamankinden daha kolay bir şekilde genişletebiliyor.

Bugün, geliştiriciler Python’u indirmeli ve ardından bir modül, JSON dosyaları için manuel ayarları kurmalı ve PA Conn adlı Python tabanlı araçla bağlayıcıyı oluşturmadan önce swagger dosyasını ve simgeleri tek bir konumda toplamalı. Ancak, Microsoft Power Platform CLI özel bağlayıcısı ile özellik geliştiricileri artık Visual Studio Code, CI/CD ardışık düzenleri, dosyaların minimum seviyede manuel olarak güncellenmesi ve genel geliştirici deneyiminin iyileştirilmesi gibi kolay geliştirme ortamlarından yararlanarak basitleştirilmiş bir şekilde özel bağlayıcılar oluşturabiliyor.

Bir kez daha, profesyonel geliştiricilere daha fazla olanak tanıyarak füzyon geliştirmeyi işletmeler için daha kolay ve uygulanabilir hale getiren Microsoft Power Platform yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanmak için Pargesoft uzmanlığına güvenebilirsiniz. Bize info@pargesoft.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: https://cloudblogs.microsoft.com/powerplatform/2022/05/25/discover-how-power-platform-helps-make-fusion-development-faster-and-easier/