Common Data Service for Apps

Common Data Service (CDS) for Apps, iş uygulamaları tarafından oluşturulan veriyle uygulamaları kolayca oluşturmanıza ve geliştirmenize olanak tanıyan Azure tabanlı bir iş uygulaması platformudur.

Common Data Service (CDS) for Apps, Finance, Business Central ve Sales (CRM) gibi Dynamics 365 çözüm ailesinde yer alan tüm uygulamalarda ayrık durumda bulunan veriyi bir araya getirerek ortak veri servisini kullanmanıza yardımcı oluyor. Özel entegrasyona ihtiyaç duymaksızın, uygulamaların birbirleriyle bütünleşmesini ve paylaşılmasını sağlıyor.

Ayrıca PowerApps, Power BI ve Microsoft Flow uygulamalarıyla bütünleşmiş yapısıyla daha verimli çalışmaya yardımcı oluyor. Böylelikle şirketler süreç otomasyonlarına odaklanabiliyor.

Microsoft Dynamics 365 Common Data Service

Yüksek ölçüde uyarlanan uygulamalar oluşturun

Power Apps tuvalinde kullanıcı deneyiminizi tasarlayarak başlangıç yapın. Belirli görevler ve roller için iyileştirme yapmak amacıyla uygulamanızın her ayrıntısını özelleştirin. detaylı bilgi için ->

Common Data Service-CDS

Ortak Veri Modeli

Common Data Service (CDS) for Apps, bir dizi standart tanım veya “varlık” sunarak çalışıyor. Her uygulamanın farklı bir veri kaydetme, etiketleme ve yapılandırma yapısına sahip olmasına rağmen, Common Data Model ‘de (CDM) düzenlenmiş varlıklar, farklı kaynaklardan gelen veriyi evrensel olarak kabul edilen varlıklar ile eşleştirerek ayırıyor. Bu anahtar türü varlıkları kullanarak, tüm uygulamalar Ortak Veri Modelinin “veri gölü” içinde tutulan bilgileri tanıyabiliyor, anlayabiliyor ve iletebiliyor.

Veriyi ve meta veriyi bulutta depolayan CDS böylelikle depolama açısından yönetim kolaylığı sunuyor. CDS ayrıca verinin sadece erişim izni bulunan kullanıcıya açılması ise ekstra güvenlik sağlıyor. Rol tabanlı güvenlik yapısı, şirket içindeki farklı kullanıcıların verilere erişimini denetim altında tutuyor.

Örneğin Dynamics 365 for Sales (CRM) ve Dynamics 365 for Finance (ERP) uygulamaları, müşteri ve müşteri adayı oluşturmayı ve kullanmayı destekliyor. Buna karşın her ikisi de benzer veriyi farklı şekilde depolayıp, işliyor.

Common Data Model’in (CDM) kullanılması, her iki program tarafından anlaşılan ve kullanılan ortak müşteri veya müşteri adayı “eşleştirmesini” sağlıyor. Bu da iş verimliliğini artırırken tekrarlanan veri kaydını en aza indiriyor.